Strandgade 77, Centrum, 3000 Helsingør

Det Gamle Svaneapotek FREDET EJENDOM

Smuk arkitektur og med storslået beliggenhed tilbydes nu denne historie omspundne ejendom til salg efter 20 år med nuværende ejer.

Ejendommen er fredet og vil kunne opdeles i ejerlejligheder efter gældende regler herom. Nuværende ejer har ikke ønsket at sprede ejerskabet, hvorfor denne opdeling ikke er gennemført.

Ejendommen består af 4 sammenbyggede bygninger, hvor den ældste er fra omkring år 1500. En utrolig spændende arkitektur hele vejen rundt og sammensætningen af lejemål er 5 erhvervslejemål og 5 boliger, samt lidt over 400 m2 uudnyttetde loftarealer. Der er kælder under næsten hele ejendommen. To lejemål har direkte adgang til kælder. Resten er til ejers rådighed.

Den overvejende del af gårdspladsen har netop været udsat for en nænsom brolægger, som har haft stenene oppe, og lagt dem tilbage, så gården idag fremstår meget smuk. Tagrender på husets facader mod gård, er netop udskiftet, og løbende vedligeholdelse pågår stille og roligt.

De to lejligheder ligger på 1. sal med facade ud til Strandgade og med fint udsyn over det helårssmukke Blomstertorv, Svea-søjlen, færgerne og Øresund lidt mere end halvdelen af året.

Ejendommen er jævnt pænt vedligeholdt løbende, herunder er gårdspladsen netop blevet omlagt og rettet op, i hvilken forbindelse den oprindelige belægning er genanvendt. To bolig lejemål er gennemgribende restaureret inden for seneste få år. De to store lejligheder indeholder smukke bevaringsværdige værdier.

Gårdspladsen er meget charmerende på alle tider af året, og stræderne på begge sider af denne halve karré fremstår smukke og med et historisk vingesus. Gl. Færgestræde blev for nogle år siden omlagt og fremstår nu stilmæssigt som for flere hundrede år siden. Meget smukt.

En spændende ejendom med rigtig mange muligheder.